Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TEMA’dan yeni kampanya: “Kömür üzer”

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da 18 bin hektarlık alanda kurulması planlanan kömürlü termik santral açılma aşamasına gelince TEMA Vakfı ‘’Kömür Üzer’’ adıyla bir kampanya başlattı.

Kurulması planlanan termik santral 18 bin hektarlık alanı kapsıyor. Bu sayı 24 bin futbol sahasına karşılık geliyor. Türkiye’nin tahıl ekiminin en yaygın yapıldığı yer olan Konya’da böyle bir projeye karşı TEMA Vakfı,  ‘’Kömür Üzer’’ başlığıyla bir kampanya başlattı.

Kömüre dayalı enerji üretimi programı kapsamında Konya’dan başka Eskişehir Alpu,Trakya, Afyonkarahisar Dinar, ve Çanakkale’de bulunan tarım alanları da tehlike altında.

Kömür ocakları ve kömürlü termik santrallerin adı geçen bölgelere zararlarına dikkat çeken ve itirazlarını dile getiren TEMA bu konu hakkında bir de imza kampanyası başlattı. Kömüre dayalı enerji üretimi kampanyalarına itiraz eden herkes, ‘change.org/komuruzer’ linkinden online imza atılabilir ya da ‘komuruzer.com’ adresindeki talep dilekçesi doldurularak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na faks ya da posta yoluyla gönderebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.