Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmde düşüş devam ediyor

Türkiye turizmde kan kaybetmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün 2017’nin ilk çeyreğine ilişkin turizm verilerini açıkladı. Buna göre, 2017’nin 1. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17,1 azalarak 3 milyar 369 milyon 753 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 71,8’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 28,2’si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Aynı dönemde yapılan harcamaların 3 milyar 103 milyon 695 bin dolarını kişisel harcamalar, 266 milyon 58 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Ocak-Mart döneminde ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ise 696 dolar olarak gerçekleşti. Yabancıların ortalama harcaması 637 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 880 dolar oldu.

TÜİK’in verilere göre, Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 azalarak 4.84 milyon kişi oldu. Bunların yüzde 77.9’unu yabancılar, yüzde 22.1’ini ise yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Antalya’da “açık alanda içki içmek” yasaklandı

Antalya Valiliği  ve Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitelerinden yapılan açıklamada ildeki park, piknik ve ören yerleri ile gezinti yerleri gibi alanlar da dahil olmak üzere tüm açık alanlarda alkol içilmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Bu iki kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır.”

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.