Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan yeniden AKP üyesi oldu

Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende üyelik formunu imzalayarak 33 ay sonra tekrar AKP üyesi oldu ve partili Cumhurbaşkanlığı dönemi resmen başladı.

Ekran Resmi 2017-05-02 14.23.59

Binali Yıldırım yaptığı konuşmada Erdoğan’ı “Hoşgeldiniz, şeref verdiniz” sözleriyle selamladı, 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre için “Erdoğan Genel Başkan adayı olacak” dedi. Toplantıya katılıp katılmayacağı merak edilen Ahmet Davutoğlu törendeki yerini alırken, Abdullah Gül ve Bülent Arınç toplantıya katılmadı.
1313
Yıldırım’ın ardından kürsüye çıkan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı görevim nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığım yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Bu resmi bir ayrılıktı. Olağanüstü kongremizde vedalaşma yaparken Ak Parti 13 yıllık parti olsa da asırlar öncesinden başlamış kutlu bir davanın mirasını taşıyan partidir demiştim o gün. Bu kutlu yürüyüşü inşallah daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz, buna inancım tam.” dedi.
Erdoğan konuşmasında Avrupa ile gerilen ilişkilere dair “AB’nin müzakereler için yeni fasıllar açmak dışında bir seçeneği yok. Açmazsanız da güle güle. Sözlerinizi yerine getirmediğiniz, yeni fasıllar açmadığınız sürece sizinle konuşacak bir şeyimiz yok” açıklamasında bulundu. Referandum ile ilgili CHP’ye yüklenerek “%51.4 bir AKP oyu değildir ama %48.6 da CHP oyu değildir. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor, 2019’a iyi hazırlan milletin gönlüne gir” dedi.
Erdoğan konuşmasına “Davetlerimize iştirak etmemekten, Meclis’te ayağa kalkmamaya kadar akıllara gelen her türlü direnişi sergilediler. Beştepe’deki Külliyemiz üzerinden şahsımızı ve partimizi yıpratmaya yönelik ahlaksızlıkları sergilediler. Milletimizin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne sahip çıkması karşısında bu tavırları sergileyenler de kendilerine çeki düzen vermek zorunda kaldılar. Gelmem diyen kim varsa, sonunda birgün Beştepe’nin yolunu öğrendi.” şeklinde devam etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.