Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akkuyu Nükleer Projesi için acele kamulaştırma kararı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali  projesi kapsamında, santralin enerji iletim hatlarının geçeceği arazideki taşınmazların acilen kamulaştırılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından 380 kilovoltluk Akkuyu NGS-Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bulunan hatlara  isabet eden  güzergahlar üzerindeki taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Acil kamulaştırma daha önce de uygulanmıştı

Gündeme gelmesiyle birlikte beraberinde birçok tartışmayı da beraberinde getiren Akkuyu  Nükleer Güç Santrali projesi kapsamında uygulanacak acil kamulaştırma kararı ilk değil.

Daha önce Tekirdağ Çerkezköy ile Silivri arasına kurulması planlanan kömürlü termik santral projesi kapsamında, proje alanı içerisinde yer alan taşınmazlar hakkında da acil kamulaştırma kararı verilmişti. Bakanlar Kurulu’nun bu kararı 22 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Acele kamulaştırma sadece yurt savunması kapsamında geçerli

Son zamanlarda enerji projeleri kapsamında, proje alanlarında uygulanan acele kamulaştırma kararları acele kamulaştırma usulüne aykırı olarak uygulanıyor.
Trakya’da yapılması planlanan kömürlü termik santral kapsamında acele kamulaştırma kararıyla ilgili olarak Greenpeace İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Av. Deniz Bayram, acele kamulaştırma usulünün yurt savunması durumunda  çok sıkı politikalar ile uygulanabileceğini belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.