Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan – Trump görüşmesi öncesinde ABD’ye sürpriz ziyaret

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD’ye hareket etti.

Bu üç isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-17 Mayıs’taki ABD ziyareti öncesinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Esenboğa Havalimanı’ndan özel uçakla saat 09.40’ta Washington’a hareket etti.  Ön çalışma olarak nitelendirebileceğimiz bu temasların ana gündem maddelerinin, ikili ilişkilerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Fetullah Gülen’in iadesi, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayı içinde yapacağı en önemli ziyaret kuşkusuz Washington ziyareti olacak. Trump’ın göreve gelişinden bugüne ne zaman gerçekleşeceği merak ve tartışma konusu olan bu buluşmanın ABD – Türkiye ilişkilerini nasıl etkileceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.