Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den idam çıkışı: “Acilen” Meclis gündemine getirilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti meclis grubunda konuştu. Bahçeli konuşmasında Meral Akşener’in referandum sonrası görüşmelerine isim vermeden eleştirdi. İdam cezasının “acilen” TBMM gündemine getirilmesini isteyen Bahçeli, CHP’li Muharrem İnce’nin ‘ikinci bir Ekmeleddin vakasına izin vermem’ sözlerini de değerlendirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarının öne çıkan bölümleri şu şekilde:

MHP’yi hedef alan çok ortaklı saldırı ve operasyonun kumanda merkezinde yangın çıkmıştır. Karanlık senaryolar muhattaplarına dönmüştür.

CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. Bugün ‘oyun var’ diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardı. CHP’nin yanında hizalanan diğerler ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP’nin varlığını kafeslemek, ülkülerini kötülemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır.

Elbette CHP’de yaşananlar bizim doğrudan ilgi sahamız içinde değildir. Ancak bir hakkı teslim, bir doğruyu tespit amacıyla lafımızı esirgemeyeceğiz. 16 Nisan’dan hemen sonra yeni bir parti kurma konusunda mekik dokuyan, zemin yoklayan, hava koklayan, maksatlı ziyaretlerle iş birliği kanalları açmaya yeltenenler hayal aleminden hala çıkamayan siyasi mağluplardır. Türk milleti 16 Nisan’da herkese yerini göstermiş, dersini vermiştir. Türkiye yeni bir hükümet sistemine geçmiştir. Bu demokratik sonucu hazım ve sindirim güçlükleri çekenlerin hayır iradesini siyasileştirip bir alanda toplama emelleri olmayacak duaya amin demekle eşdeğerdir.

MHP siyasetteki kıpırdamaların, beklenti ve ittifak arayışlarının sonu olmayan bir macera olduğuna inanıyor. Biz kirli ve ucuz siyasetin batağına sağlanmadık. Sonra da saplanmayacağız.

İdam çıkışı

AB Türkiyeye şaşı bakışını muhafaza etmektedir. Türkiye AB’nin oyuncağı değildir. Şamar oğlanı hiç değildir. İdam cezasının getirilmesi yasanın kabul edilmesi hususunda MHP tüm gücüyle vardır. Bu bahsin kapanmasını beklemektedir. Vatan hainlerine cezasaysa ceza idamsa idam. İşte er meydanı. Biz ne söylediysek aynı çizgideyiz. İdam cezası toplumsal bir taleptir. AKP ve Cumhurbaşkanı bu talebe destektir, o halde gecikmeyelim. Durmayalım alttan almayalım.Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini gösterelim.

“ABD istiyor diye, Avrupa dağıtıyor bahanesiyle bu millet teslim olmayacaktır”

Kerkük üzerinde hak iddia eden teröristler, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit etmektedir. NATO şemsiyesi altında müttefiklik hukukuyla bağlı olduğumuz ülkeler, Türkiye karşıtı duruşlarından vazgeçmelidirler. Çok net diyorum ki, Türk milleti yedi düvel bir araya gelse kutsal topraklarını hedef alan Kürdistan fitnesine kesinlikle geçit vermeyecektir. Türk milleti birdir, beraberdir. Kovboy mantığı, millet azameti, kardeşlik iradesi karşısında hezeyana uğramaya mahkumdur. Biz bu kutlu toprakları nice bedel ödeyerek vatan yaptık. Gerekirse aynı bedeli gene öder, aynı badireleri yine göğüsleriz. İmanın karşısında duramayacaklar. Türkiye’nin önünde hiçbir musibet tutunamayacaktır. Okunan ezan, çekilen dert, kazanılan zafer, fert fert yükselmiş inanç ecdadımızdan kalan mirastır. Bunlara yüz çevirmek yok oluştur. ABD istiyor diye, Avrupa dağıtıyor bahanesiyle bu millet teslim olmayacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.