Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon açıkladı: “Başkan Trump, Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini Pazartesi günü onayladı”

Reuters Haber Ajansı, ABD Başkanı Donald Trump’ın YPG’ye daha ağır silahlar verilmesine imkan veren planı onayladığını duyurdu.

Silahların Rakka operasyonunda kullanılmak üzere gönderileceği belirtildi. Türkiye’nin itirazlarına rağmen bu kararın alındığı ifade ediliyor. Kararın Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde verilmiş olması da oldukça önem arz ediyor.

Planın önce ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a gideceği, ardından da silah teslimatına başlanacağı belirtiliyor.
Reuters’in haberinin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başsözcüsü Dana W. White şu açıklamayı yaptı: “Dün (Pazartesi), Başkan, IŞİD’e karşı Rakka’da net bir zaferi temin etmek için Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bünyesindeki Kürt unsurların Savunma Bakanlığı tarafından donatılmasına izin verdi. SDG, ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteği sayesinde, yakın gelecekte Rakka’yı başarılı bir şekilde ele geçirebilecek yegane güçtür.”
White şöyle devam etti: “Koalisyon ortağımızın güvenlikle ilgili kaygılarının bütünüyle farkındayız. Türkiye halkı ve hükümetini, ABD olarak NATO müttefikimize yönelik ek güvenlik riskleri doğmasını engellemekte kararlı olduğumuzu temin ederiz.”

Bugün Ruşen Çakır’ın konuğu olan gazeteci Amberin Zaman, Trump’ın Erdoğan’ın ABD gezisi öncesi sözkonusu kararı onaylayacağını söylemişti.

Yayını buradan izleyebilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.