Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçme suyundaki kaçaklar nasıl önlenebilir?

25-26 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek ‘’Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu’’ etkinliğini organize edecek  Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, içme suyu şebekelerinde yaşanan kaçakları Medyascope.tv’ye değerlendirdi.

Etkinliği düzenleyecek olan Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, sanılanın aksine Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını, tam tersine yarı kurak iklim kuşağında yer alan bir ülke olduğunu belirtti.
Torun su kaynaklarının kısıtlı olduğunu, nüfus artışıyla beraber içme suyuna olan ihtiyacın da attığını belirtti. Su tasarrufunu sağlamak için hane halkının alacağı tedbirlerin de etkili olacağını belirten Torun, şehir şebekelerindeki boru sistemlerinin belirli bir dayanma ömrü olduğunu, şebekelerde kullanılmadan ziyan olan suyun israfını önlemek içinse  kanal sistemlerini robotik sistemlerle revize etmenin israfı azaltacağını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.