Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hillary Clinton Trump’la mücadeleden vazgeçmiyor

Geçen yıl Kasım ayında yapılan ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump’a karşı kaybeden Hillary Clinton “Onward Together” (Birlikte ileri) adında yeni bir siyasi organizasyon kurdu. Clinton bu yeni oluşumla, Donald Trump’ın izlediği politikalara karşı muhalefeti desteklemeyi amaçlıyor.

ABD eski başkanlarından Bill Clinton’ın eşi ve Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton, yeni kurduğu siyasi organizasyonu Pazartesi günü kendi twitter hesabından şöyle duyurdu: “İnsanları organize etmek, bir araya getirmek ve hatta başkanlığa aday yapmak adına cesaretlendirmek için “Onward Together”ı hayata geçiriyoruz.”

onward together

Clinton, başkanlık seçimini kaybettikten sonraki birkaç ayını kamuoyunda fazla gözükmeden geçirmişti. Clinton, bu zaman zarfında çokça düşündüğünü, ailesiyle zaman geçirdiğini ve “ormanda yürüyüşlere çıktığını” söylemişti. Ancak Clinton’ın Trump’la olan mücadelesi farklı bir platformda olsa da devam edeceğe benziyor. “Birlikte ileri”nin ortaya çıkışıyla Clinton’ın siyasi kariyerine devam edip etmeyeceği yönündeki spekülasyonlar da son bulmuş oldu.

Clinton’ın başkanlık seçimlerindeki sloganı olan “Birlikte güçlü”den esinlenen “Birlikte İleri”nin internet sitesinde, 66 milyon, yani Donald Trump’tan 3 milyon daha fazla ABD’linin Clinton’a oy verdiği vurgulanırken, “geçtiğimiz aylarda yaşadıklarımız bize gösterdi ki, insanlar birleştiklerinde birçok şeyi başarabilirler” ifadesine yer veriliyor. Yine sitede, “bu ülkede karşılaştığımız zorluklar olduğu bir gerçek” denirken; “bugün hissettiğimiz kararlılık ve tutkuyla bu zorluklara yaklaşırsak ve bu enerjiyi 2017, 2018, 2020 ve ötesine taşırsak, başaramayacağımız hiçbir şey yok” ifadesi yer alıyor. Sitede kuruluşun misyonunu anlatan metnin sonunda bulunan ve bir Amerikan atasözü olan; “hızlı gitmek istiyorsan yalnız git, uzaklara gitmek istiyorsan birlikte git” sözü dikkati çekiyor.

Kuruluşun amacı ise insanları siyasi olarak harekete geçmek ve Trump’a ve izlediği politikalara karşı bir mücadele örgütlemek için yardımcı olmak. Kuruluşun internet sitesinde ayrıca bu yeni oluşum için bir de bağış çağrısı yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.