Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün talebi kabul edildi

Dersim’de oğlunun cenazesini alabilmek için açlık grevinde olan Kemal Gün’ün talebi Tunceli Valiliği tarafından kabul edildi. Kemal Gün 83 gündür Seyit Rıza Meydanında oğlu Murat Gül için nöbet tutuyordu.

Kemal Gün’ün talebi için avukatların oluşturduğu heyet bugün Tunceli Valisi Osman Kaymak ile bir görüşme yaptı ve Kaymak talebin birkaç gün içinde gerçekleştirilip, kemiklerin Kemal Gün’e teslim edileceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Engin Gökoğlu, “Bu süreçte Diyarbakır Barosu ve Tunceli Barosu aktif rol aldı. 1 hafta önce de bir görüşme yapmıştık. Başsavcılık da harekete geçti. Açlık grevindeki Kemal Gün, kemikler bizim elimize geçmediği sürece açlık grevini sonlandırmayacağını söylüyor. Birkaç gün içinde teslim edilmesini bekliyoruz. Akabinde açlık grevi de sonlandırılacaktır” dedi.

Gökoğlu ayrıca “Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kemal Gün gibi onlarca anne baba var. Onlar için de bu karar örnek olmalı” diye konuştu.

Kemal Gün karar öncesi bugün yaptığı açıklamada, “Ben Murat Gül’ün babasıyım ben kimseden bir şey istemiyorum çocuğumun cenazesini istiyorum. Ben sığınaktan topladığım kemikleri, parçaları istiyorum. Onlar benim hakkımdır. Çocuklarımın kemiklerini versinler bana gideyim, ben ölmek istemiyorum” demişti.

22

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.