Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın, görevden aldığı FBI Direktörü Comey’den Flynn soruşturmasını kapatmasını istediği iddia edildi

Washington Post’un dün yaptığı haberde Trump’ın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’a çok gizli bilgiler ifşa ettiğinin iddia edilmesinin ardından bugün de New York Times gazetesi, Trump hakkında çok çarpıcı bir iddayı haber yaptı. New York Times’ın haberinde, Başkan Trump’ın eski güvenlik danışmanı Flynn hakkında FBI’ın yürüttüğü soruşturmaya son vermesi için görevden aldığı FBI Başkanı Comey’e baskı yaptığı iddia edildi.

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta göreveden aldığı FBI Direktörü James Comey’den, Rusya ile bağlantıları nedeniyle istifa etmek zorunda kalan ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı kapatmasını istedi. Flynn, Rusya’nın Washington büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon konuşması hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence’i yanlış bilgilendirdiğinin ortaya çıkması üzerine Şubat ayında görevinden ayrılmıştı.

New York Times gazetesinin haberinde Başkan Trump’ın Şubat ayındaki görüşme sırasında Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Comey’den Flynn hakkındaki araştırmaya son verilmesini istediği belirtiliyor. Başkan Trump’ın, ‘iyi biridir, umarım konuyu kapatırsınız’, dediği de haberde yer alan bilgiler arasında.

İddialar doğru çıkarsa Trump’ın başkanlığı tehlikeye düşebilir

Söz konusu bilgiler, New York Times’a konuşan ve James Comey’nin yazdığı tutanakları okuyan kaynakların verdiği bilgilere dayanıyor. Flynn’in istifasından bir gün önce Trump ile yaptığı görüşmeleri tutanağa geçiren Comey’nin yazdıkları ABD kamuoyuda büyük bir tartışma yarattı.

CNN televizyonu Comey’in Trump’ın sözleri üzerine dehşete kapılıp görüşme hakkında tutanak tuttuğunu belirtirken, iddiaların doğru çıktığı takdirde Başkan Trump’ın “adaleti engellemeye çalışmaktan” suçlu duruma düşeceği söyleniyor. BBC muhabiri Anthony Zurcher’e göre, söz konusu suç, Trump’ı başkanlık koltuğundan edebilir.

Beyaz Saray ise Başkan’ın FBI direktöründen böyle bir talepte bulunduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Donald Trump’ın Flynn’i dürüstlüğünden dolayı övdüğünü ancak FBI’dan hiçbir zaman Flynn hakkındaki de dahil olmak üzere herhangi bir soruşturmanın kapatılmasını istemediğine” yer verildi. Beyaz Saray çevrelerinden verilen beyanatlarda “Donald Trump’un adli kovuşturma makamlarına saygılı olduğu ve Trump ile Comey arasındaki görüşmenin doğru yansıtılmadığı” da ifade edildi. Ayrıca Trump’ın Perşembe günü medya temsilcilerinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayacağı da duyuruldu.

ABD Senatosu’nda da sular ısınıyor

Demokrat Parti’nin Senato grup başkanı Chuck Shumer’in Senatörlere hitaben “ABD’nin eşi görülmedik bir sınavdan geçmekte olduğunu ve tarihin gözlerini kendilerine çevirdiğini” söylediği öğrenildi. Öte yandan “ABD Başkanı’nın FBI direktöründen herhangi bir kişi hakkındaki soruşturmanın kapatılmasını istemiş olabileceğini düşünmenin nefes kesici olduğunu” söyleyen Demokrat Senatör Dick Durbin, “yargıyı geciktirmeye ya da engellemeye çalıştığı iddiasının bir lidere yöneltilecek en ağır suçlama olduğunu” belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.