Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li Senatör McCain: “Türkiye’nin Washington Büyükelçisi ülkeyi terk etmeli”

ABD’li Cumhuriyetçi Arizona Senatörü John McCain, Washington’da Türk Büyükelçiliği önünde Salı günü gerçekleşen arbede hakkında konuştu. Önce NBC kanalına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ardından da gazetecilerin sorularını yanıtlayan McCain, “Türk Büyükelçi ülkeyi terk etmeli” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=p1w_TeKPiB4

McCain’in gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:

Gazeteci: Türkiye’nin Washington Büyükelçisi hakkında herhangi bir yorumunuz var mı?

McCain: Bence ülkeyi terk etmesi lazım. Amerikan kanunlarını ihlal eden ve insanları döven bu haydutların onun sorumluluğunda olduğu çok açık. Bu utanç verici bir olay ve ABD’de yaşanmaması gereken bir şey. Eğer Türkiye’de bu şekilde davranmak istiyorlarsa; bu çok kötü ve bunu esefle karşılıyorum. Ancak ABD topraklarında hiçbir şartta bu şekilde davranamazlar.

Gazeteci: Sizce bu olay, ABD-Türkiye ilişkilerini zedeler mi?

McCain: Yardımcı olmadığı kesin.

Senatör McCain, Çarşamba günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Burası Amerika Birleşik Devletleri. Burada böyle davranmayız. Bu türden eşkiyavari bir davranışın hiçbir bahanesi olamaz” demişti.

Senatör McCain, 20 Şubat 2017’de Türkiye’ye gelmiş, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere üst düzey yetkililerle Suriye’de IŞİD’le yürütülen mücadele hakkında temaslarda bulunmuştu.

mccain

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.