Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sözcü Gazetesi’ne FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isim için ‘FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek’ suçlaması yöneltildi. Burak Akbay’ın evinde arama yapılıyor, Mediha Olgun ise gözaltına alındı.

Savcılığın soruşturmayı “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığı ifade ediliyor.

Avukat açıklaması

Sözcü Gazetesi avukatı Gökmen Ulu’nun evinde polisin arama yaptığını söyledi. Ayrıca gözaltı kararı olmamasına rağmen Mediha Olgun’un gözaltına alındığını belirtti.

Uğur Dündar’dan ilk açıklama

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bayram sabahı Sözcü’de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü’ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ’cü ise, Türkiye’de herkes FETÖ’cüdür!..” dedi.

Ekran Resmi 2017-05-19 11.16.24

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın 6 kez savcı değiştiğine dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.