Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

22 kişinin öldüğü Manchester saldırısını IŞİD üstlendi

Dün gece İngiltere’nin kuzeyinde Manchester’daki konser alanı Arena’da patlama oldu. Manchester polisi, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande’nin konserinin bitimine doğru, bilet gişelerinin bulunduğu yerde olduğu düşünülen patlamada en az 22 kişinin öldüğünü, 59 kişinin yaralandığını duyurdu. Grande özellikle çocuklar ve gençler arasında popüler olduğu için ölü ve yaralıların nerdeyse tamamının 18 yaş altı olduğu belirtiliyor.
Manchester polisi, yerel saatle 22.30’da yaşanan olayı ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirdiklerini açıkladı. İngiltere Başbakanı Theresa May de olay için ‘dehşet verici bir terör saldırısı’ dedi.
Sağlık ekipleri de BBC’ye, tedavi ettikleri bazı yaraların ‘şarapnel yarasına benzediği’ni belirttiler.
Manchester Arena’nın kapasitesi yaklaşık 18 bin kişi. Ancak olay anında Arena’da kaç kişinin bulunduğu belli değil. Arena’daki binlerce izleyicinin çoğunun 18 yaş altı gençler ve çocuklar olduğu biliniyor.

IŞİD’in olayı üstlendiği bildirildi. 

Reuters haber ajansı, saldırıyı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üstlendiğini bildirdi. Reuters, IŞİD’in Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının konser salonuna yerleştirilen patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.