Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklandı

Açlık grevlerinin 75. gününde gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sorgusu tamamlandı. İfadeleri alınan Gülmen ve Özakça akşam saatlerinde tutuklandı.

Polis, gün boyunca Nuriye ve Semih’e destek için Ankara Adliyesi’ne gelenleri sorgunun yapıldığı koridora almadı. Avukat Selçuk Kozağaçlı karara, “Akıl ve ahlakın birlikte iflası” diye tepki gösterdi.

Savcı, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’e “Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde Gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?” diye sordu. Semih Özakça’nın eylem sırasında gitar çalarak şarkı söylemesi suçlama konusu olurken, açlık grevi eylemleri hakkında “Ölüm orucu yapmanız konusunda size ne tür menfaatlar sunulmaktadır?”, “Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir?” diye soruldu. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul karar verilirken TEM Şube Müdürünün savcının odasında olduğunu belirtti.

Ankara’da Yüksel Caddesi ve açlık grevinin yapıldığı İnsan Hakları Anıtı’nın etrafı polis tarafından kapatılırken 17.30’da Sakarya Caddesi’ne çağrı yapıldı. Nuriye ve Semih için İstanbul’da da 18.00’da Beşiktaş Meydanı’nda, 19.30’da Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda eylemler yapılacak.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.