Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK ve BTK’da “FETÖ” gözaltıları

“FETÖ”nün BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) ve SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) yapılanmalarına yönelik olarak İstanbul ve Ankara merkezli 6 ilde “bylock” kullandığı tespit edilen 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında da “FETÖ”nün TSK (Türk Silahlı Kuvvettleri) yapılanmasında bulunduğu tespit edilen 144 kişi hakkında 42 ilde toplam 175 adreste eş zamanlı baskın düzenlendi. Şu ana kadar 20 kişi gözaltına alınmış durumda.

TUSKON İddianamesi savcılığa iade edildi 

“Fettullahçı Terör Örgütü”nün iş dünyası yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, şüphelileri arasında Fethullah Gülen, kapatılan TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) Başkanı Rızanur Meral, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü gibi isimlerin olduğu TUSKON iddianamesi, İstanbul 23. Ceza Mahkemesi tarafından savcılığa iade edildi. Mahkeme heyeti iade kararının gerekçesini ‘iddianamede eksiklikler olması’ olarak açıkladı.

1

İddianamede firari şüpheliler Fethullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında ‘Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM’yi ve Hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu bazı iş adamlarının ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İşadamı Ömer Faruk Kavurmacı 4 Mayıs’ta sağlık sorunları nedeniyle İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edilmiş ve bu karar bazı AKP çevrelerince de tepkiyle karşılanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.