Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Emre, bir dönem Yeni Şafak’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştı.

Akif Emre’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı “Haberiyat.com” sitesi sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre’nin Beşiktaş’taki ofisinde vefat ettiğini söyledi. Haber toplantısı için saat 10.30 Emre’nin odasına gittiği belirten Kardaş, “Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik.” dedi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, köşe yazarı Akif Emre’nin ölüm haberini twitter’dan “Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz” mesajıyla duyurdu.

Akif Emre’nin ‘Riyad’da bir Marvel filmi’ başlıklı son yazısı bugün yayımlanmıştı.

Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk ve seyahat yaptı. Yeni Devir’de gazeteciliğe başladı, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu. Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.