Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vekil Aram Ateşyan istifa etti, Türkiye Ermenileri yeni patriklerini seçebilecek

Ermeniler arasında uzun süredir tartışma konusu olan Patriklik seçim sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Seçim sürecinin başlatılabilmesi için Patrik Genel Vekilliğinin ortadan kalkması gerekiyordu, ancak Başepiskopos Aram Ateşyan görevini bırakmıyordu. Süreci yakından takip eden Av. Sebu Aslangil, Ateşyan’ın istifa ettiğini, böylelikle Patriklik seçiminin olması gereken biçimiyle yapılacağını söyledi.

Buna göre Değabah (Patrik Kaymakamlığı) seçimlerini kazanan Karekin Bekçiyan süreci yönetecek. Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın istifa kararını bugün vakıf yöneticileriyle yaptığı toplantıda verdiği belirtildi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nin istifa kararını resmi bir açıklamayla duyurması bekleniyor. Patriklik seçimleri valilik müdahalesiyle de gündeme gelmiş, çok sayıda Ermeni, Ateşyan’ın tavrını eleştirmişti.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/324258984″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.