Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fotoğraf kareleriyle İstanbul’un ‘Yeraltı’

Türkiye Yeraltı edebiyatının saklı yüzleri Philippe Dupuich’in kareleriyle açığa çıkıyor. Fransız fotoğrafçının sergisinde Serra Yılmaz, Hakan Günday, Küçük İskender, Altay Öktem gibi bilindik isimler de mevcut. Erotik Türk sineması, vampirler ve okültizm üzerine kitaplar yazan sinema yazarı Giovanni Scognamillo’nun, hayata gözlerini yummadan yaklaşık bir yıl önce çekilmiş, muhtemelen son karelerinden biri de yer alıyor.

Bu akşam saat 19.00’da açılışı gerçekleşecek “Yeraltı – Istanbul Underground” isimli sergiye İstanbul Fransız Kültür Merkezi 13 Temmuz’a kadar ev sahipliği yapacak. Fotoğrafçı çalışmanın edebi danışmanlığını  üstlenen yazar, çevirmen, Türk Edebiyatı uzmanı Timour Muhidine’le geçmiş yıllarda ortak başka çalışmalar da yapmış. Fotoğrafçı Dupuich, çalışması için 2013 ile 2016 yıllarında İstanbul’u pek çok kez ziyaret etmiş. Sergide Yeraltı karakterlerini yaratanların portrelerinin yanı sıra, kentsel heyecanı ve küreselleşen bir megapolün kaynaşmasını anlatan sokak fotoğrafları da var.

Sergiye girişte kayıt zorunludur. Kayıt için buraya tıklayınız.

Fotoğrafçı Pierre Dupuich ve Türk Edebiyatı uzmanı Timour Muhidine’le yaptığımız söyleşiyi yarın 16.00’da Flanör isimli programımızda izleyebilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.