Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülmen ve Özakça için AKP’den farklı açıklamalar

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça cezaevinde açlık grevlerine devam ederken, hükümet cephesinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Haklarında hazırlanan iddianameye göre 20 yıla kadar hapisleri istenen Gülmen ve Özakça için dünyaca ünlü yönetmen Ken Loach ve Rebecca O’Brien’dan sonra Noam Chomsky de açıklama yaptı.

CHP ve HDP Milletvekilleri haftalardır Gülmen ve Özakça’nın eylemine destek verirken, AKP cephesinden tepkiler gelmeye başladı. 1 hafta önce TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi AKP Milletvekili Nurettin Yaşar, “Vicdanen rahatsız olduğum bir konu” açıklamasını yaparken diğer AKP Milletvekili Said Yüce aynı gün “Açlık grevi gibi eylemler hem bizim inançlarımıza hem değerlerimize uygun şeyler değildir” demişti.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu ise eylemin terör örgütüyle bağına vurgu yaptı. Canikli, Gülmen ve Özakça’nın aileleriyle görüştü, konunun OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nda ilk görüşülecek dosya olması için söz verdiği belirtildi. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça görüşmeyi doğruladı ve “Bu saldırıyı yapanlar ya çözmek isteyenleri boşa düşürmeye çalışıyorlar ya da çözmek isteyenlerin gücü yetmiyor. Görüşme olumluydu sonra bir saldırı oldu ve tutuklandılar.Şimdi canlarından endişe ediyoruz.” dedi.

Nurettin Canikli’nin aksine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün konuyla ilgili “Bu kişileri masum olarak göstermek doğru değildir” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Kasım ayından bu yana bu kişilere destek veren milletvekilleri ve basın kuruluşları bu kişilerin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğunu hiç söylediler mi?” açıklamasını yaptı.

Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasının ardından yurt dışından da destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün dünyaca ünlü yönetmen Ken Loach ve Rebecca O’Brien Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemlerini desteklediklerini duyurdu. Bugün de Prof. Noam Chomsky açıklama yaptı ve “Cesur ve şerefli açlık grevcileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanması çok üzücü. Protestocular, adalet ve özgürlüğe kendini adamış herkesin güçlü desteğini hak ediyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.