Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Gün oğlunun kemiklerini aldı, 90 günlük açlık grevini sonlandırdı

Tunceli/Dersim Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Hasan Çiçek, 90 gündür Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren DHKC’li oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için açlık grevinde olan Kemal Gün’e zabıtalarla haber göndererek oğlunun kemiklerinin Dersim Belediyesi’nde olduğunu söyledi. Haberi alan Kemal Gün, Seyit Rıza Meydanı’nda yaptığı açıklamayla açlık grevini sonlandırdı.

kemal-gün-1

70 yaşındaki Kemal Gün’e söz verilmesine rağmen kargoya verilmiş oğlunun kemikleri bir haftadır bekletiliyordu. Vali, kemiklerin Dersim’e gömülmesine izin verilmeyeceğini Erzurum’a gömmek şartıyla kemiklerin verileceğini söylemişti. Valinin Kemal Gün ile görüşme isteği olmuştu fakat Gün’ün avukatları sağlık sorunları nedeniyle kendisinin görüşmeye gelemeyeceğini ifade etmişlerdi. Kemal Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu ve kızı Beyhan Gün Valilik ile kemiklerin Dersim’e gömülmesi konusunda bir dizi görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonucunda kemiklerin Dersim Hozat’a gömülmesine izin verildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.