Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI, Trump’ın sağ kolu olan damadını da inceleme altına aldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner, Trump ekibinin Amerikan başkanlık seçimlerinde Trump ekibinin Rusya’yla olan bağlarını araştıran soruşturma kapsamında, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) incelemesine dahil edildi.

ABD basınına göre, söz konusu soruşturmayı yürütün FBI yetkilileri, Kushner’ın önemli bilgilere sahip olabileceğini düşünüyor. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, soruşturmanın Kushner’in geçen yıl Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ve Rus banker Sergei Gorkov’la yaptığı görüşmelere odaklandığını yazdı. Yetkililer Kushner’ın önemli bilgilere sahip olduğunu düşünse de, ABD televizyon kanalı NBC’ye konuşan yetkililer, müfettişlerin Kushner’e yönelik bir suçlamada bulunma amacının olmadığını belirtti.

Kushner’ın avukatı Jamie Gorelick, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Gorelick, Kushner’in bu görüşmelerle ilgili her türlü bilgiyi ABD Kongresi’yle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi. Gorelick, yaptığı yazılı açıklamada “Kushner, daha önce de bu görüşmelere dair bildiklerini Kongre’yle paylaşmaya gönüllü olmuştu. Şimdi, dahil olduğu diğer soruşturmalar için de aynısını yapacak” dedi.

Jared Kushner kimdir?

Yahudi Soykırımı’ndan kurtulmuş bir aileinin torunu olarak New Jersey’de dünyaya gelen Kushner, Harvard Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldı.

Gayrimenkul yatırımcısı, yayınevi sahibi ve zengin bir iş adamı olan Kushner, Trump’ın seçim kampanyası döneminde ön saflarda rol aldı. Seçimin ardından da Trump’ın bazı liderleriyle yaptığı görüşmelere katıldı.

New York’un meşhur yapılarından ve Trump Tower’a yakın olan ‘666 Fifth Avenue’ binasının sahibi olan Kushner, daha 25 yaşındayken New York Observer gazetesini satın almıştı.

2009 yılında Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile evlenen Kushner, şu an ABD Başkanı’nın baş danışmanı olarak görev yapıyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.