Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bombalı saldırı: Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var

Bugün sabaha karşı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir patlama meydana geldi. Onlarca kişinin öldüğü ve  yüzlerce yaralandığı saldırının hemen sonrasında başkanlık sarayı ve büyükelçilik semalarında siyah duman bulutları görüldü.

Kabil’de yaşanan son yıllardaki en ölümcül patlamalardan biri olan olay, Alman Büyükelçiliği’nin girişine yakın bir yolda meydana geldi.

Kabil polisi sözcüsü Basir Mujahid saldırıyla ilgili Reuters’a konuştu. Mujahid verdiği demeçte; “bomba yüklü araç Alman Büyükelçiliği’ne yakın bir yerdeydi, ancak yakınlarda başka bazı önemli yapılar ve ofisler de vardı. Bu yüzden kesin hedefin ne olduğunu söylemek zor.” dedi.

Patlama yüzlerce metre uzaktaki evlerde camları parçaladı ve kapıları kırdı. Bazı raporlara göre patlamanın bu kadar şiddetli olması olağan dışı ve patlamaya su tankerlerinin içindeki patlayıcılar sebep olmuş olabilir.

Bir kamu sağlık görevlisi, en az 80 kişinin öldüğünü ve 350’den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Kurbanlar ağırlıklı olarak Afgan siviller gibi görünüyor. Son yayınlanan raporlara göre ölen ve yaralananlar arasında elçilik görevlileri bulunmuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.