Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydınlar ‘Yan yanayız, Biraradayız’ demek için buluştu

Çatışmacı ortamdan,nefret dilinden, hukuk ihlallerinden ve özgürlüklerin kısıtlanmasından endişe duyan aydınlar “1000 imzalı çağrı: Yan yanayız, Biraradayız” adıyla başlattıkları kampanya için bugün Taksim’de biraraya geldi. Oya Baydar’ın açılış konuşmasını yaptığı, Nesrin Nas’ın moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda Ahmet Türk, Rakel Dink, Sezgin Tanrıkulu, Rıza Türmen, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Aysel Çelikel gibi isimler konuşma yaptı. Tarık Ziya Ekinci ve AKP kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır’ın toplantıyı selamlayan mesajları okundu.

Kampanya imzacılarının 1435’e ulaştığı açıklanırken bundan sonraki yol haritası tartışıldı; ilk olarak imzacı sayısının arttırılacağı belirtildi. Toplantıda sık sık referanduma değinildi, toplumdaki ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dilin öncelikle ortadan kaldırılması gerektiği söylendi. İmzacıların tam listesine ve açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Yayına hazırlayanlar: Fırat Fıstık & Semih Esmer

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.