Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çavuşoğlu “çok riskli” dedi ama ABD’den YPG’ye silah sevkiyatı başladı

NBC News dün ABD Savunma Bakanlığı’ndan iki  yetkilinin verdiği bilgiye dayandırarak aktardığı haberde Demokratik Suriye Güçleri içindeki Kürt güçlerine (YPG) çeşitli ekipmanlar ve silah sevkiyatının başladığını duyurdu.

YPG’ye verilen silahların türü ve silahların hangi yöntemlerle ulaştırıldığına dair yetkililerin herhangi bir bilgi vermediği ifade edildi.

2

Bret McGurk: “Rakka’ya sadece 2 kilometre kaldı”

Roma Dışişleri Bakanlığı’ndaki bir toplantıya katılan ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk dün yaptığı açıklama ile Suriye’de Rakka’ya yönelik operasyonun çok yakında başlayacağını söyledi. Brett McGurk, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun 69 üyesi bulunduğunu belirterek, şimdiye kadar 4 milyon 100 bin kişiyi bu örgütün elinden kurtardıklarını anlattı.

11

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan ilk değerlendirme

Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada “PKK-YPG konusunda tutumumuz nettir. Geçici ortaklık diye bir şey yoktur. ABD’nin YPG’ye olan silah desteği Suriye için çok riskli” açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, ayrıca “Terör kadar siyasi çözüme de odaklanmalıyız. Tavsiyelerimizi dikkate almalarında fayda var” dedi.

ABD, Mayıs ayının ilk haftasında YPG’nin büyük ölçüde aktif olduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) Rakka operasyonu için çeşitli ekipmanlar vereceğini duyurmuştu. Ayrıca Pentagon sözcüsü Dana White yaptığı açıklamada koalisyon gücünün Rakka operasyonunu DSG ile yürüteceğini ifade etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.