Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Die Welt: “NATO’nun 2018 Zirvesi için İstanbul’un ev sahipliği istenmiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında düzenlenecek olan NATO Zirvesi’ne İstanbul’un ev sahipliği yapması yönündeki teklifinin, üye ülkelerin büyük çoğunluğunca reddedildiği iddia edildi.

Söz konusu iddia Alman Die Welt gazetesinde yer aldı. Gazetenin NATO kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılında Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’nde 2018’de düzenlenecek bir sonraki zirvenin İstanbul’da yapılmasını teklif etmişti. Erdoğan’ın teklifi o dönemde kabul görmüş ancak resmi olarak kesinleşmemişti.

Ancak aralarında Almanya, Fransa, Danimarka’nın da bulunduğu birçok ülke daha sonra bu teklifin reddedilmesi gerektiğine karar verdi. Bu karara gerekçe olarak da, NATO’nun Türkiye’nin iç politikalarına destek verdiği yönünde bir izlenim yaratmama isteği gösterildi. Ayrıca Türkiye’nin; Avusturya’nın, NATO’nun ortak tatbikatlarına katılmasını veto etmesinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi. 25 Mayıs’ta Brüksel’de düzenlenen son NATO Zirvesi’nde de konunun gündeme geldiği ve Die Welt gazetesine konuşan NATO kaynaklarının aktardığına göre, 19 üye ülkenin 2018’deki zirve için İstanbul yerine Brüksel’i önerdiği öğrenildi.

2018’deki zirvenin nerede düzenleneceğinin Haziran ayında kesinlik kazanması bekleniyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.