Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin yükselen değeri Enes Ünal’ın başarıya koşusu

Enes Ünal 2015 yılında alt yapısından yetiştiği Bursaspor’dan 3.2 milyon euro bedelle Manchester City’e transfer olmuştu. İngiliz ekibi milli oyuncuyu iki yıl içerisinde sırasıyla Genk, NAC Breda ve Twente’ye kiraladıktan sonra 14 milyon euro bedelle Villarreal’e sattı.

10 Mayıs 1997’de Bursa’da doğup 9 yaşından itibaren Bursaspor forması giyen Enes, 2013 yılında A takım forması giymeye başladı. Avrupa’dan birçok takımının takibi altında olan oyuncuyu 2015 yılında Manchester City “gelecek vaadeden” etiketiyle kadrosuna kattı.

Enes Ünal

City ile hiçbir resmi maça çıkmayan Enes, Belçika Ligi ekiplerinden Genk’e kiralandı. Yarım sezon kalıp, 14 karşılaşmaya çıktığı bu kulüp adına sadece 2 gol atabildi. Manchester’a dönmeden yine yarım sezon kalıp 14 maça çıkacağı Hollanda Ligi takımı NAC Breda’ya kiralık olarak gitti. Enes bu 14 maçta 9 gol atıp 2 de asist yaparak Avrupa futbolunda da başarılı olabileceğini göstermeye başladı.

2016 – 2017 sezonu başlarken genç oyuncunun yeni durağı yine Hollanda Ligi’nden FC Twente oldu. Bu formayla çıktığı ikinci maçta hattrick yapan Enes, sezonun kalanı için adete ipucu veriyordu. Sezon boyunca birinde kart cezalısı diğerinde sakatlık yaşaması sebebiyle sadece iki maçta forma giyemeyen forvet oyuncusu, bu maçların büyük çoğunluğunda 90 dakika sahada kaldı. Aynı süreçte A Milli Takım forması da giydi.

Enes’in Twente performansıyla farklı tür ve pozisyonlarda attığı gollerden birkaçı:

Sezon bittiğinde ligde 18 golü, 4 asisti olan Enes, yıl boyunca içinde olduğu gol krallığı yarışını üst sıralarda bitirdi. Bu performansı sonrası Twente, 2016 -2017 sezonunda takımın en iyi oyuncusu olarak Enes’i seçti.

Enes Ünal2

Birbirinden farklı pozisyonları gole çevirebilen komple bir santrfor olma yolunda umut vaadeden milli oyuncunun yeni sezonda Manchester City’e mi döneceği yoksa başka bir takıma mı transfer olacağı merak ediliyordu. Bugün çıkan haberlere göre Manchester City, İspanya’nın köklü kulüplerinden Villarreal ile Enes Ünal’ın transferi konusunda anlaştı. Bonservisi için Bursaspor’a 3.2 milyon euro ödenen genç forvet, değerini neredeyse 5’e katlayarak 14 milyon euroya satıldı. Villarreal’le 5 yıllık sözleşme imzalayacak oyuncuyu yapılan anlaşma gereği Manchester City 20 milyon euro ödeyerek istediği transfer sezonunda takıma tekrar katabilecek. Bu transferden Bursaspor 1.4 milyon euro pay alacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.