Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

J.R.R. Tolkien’in kitabı “Beren ve Luthien” 100 sene sonra yayımlandı

Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı JRR Tolkien’in 100 yıl önce yazdığı ve oğlu Christopher Tolkien’in yeniden düzenlediği Beren ve Luthien satışa çıkıyor.

Beren ve Luthien ölümlü bir insan ile ölümsüz bir elfin aşk öyküsünü ve Orta Dünya’nın en şeytani varlığı Melkor’la mücadelelerini anlatıyor.

JRR Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien tarafından yeniden düzenlenen hikaye, Orta Dünya hayranlarının çok iyi bildiği ‘The Silmarillion’un bir parçası.

Tolkien Uzmanı John Garth, Beren ve Luthien’de Tolkien’İn 1. Dünya Savaşı ve Somme muharebesinde şahit olduğu acıları ve kaybettiği iki okul arkadaşını anlattığını söylüyor.

Somme Muharebesi Britanya Krallık tarihinin en büyük kayıpları yaşadığı muharebelerden biri. Muharebenin ilk günü İngiliz Ordusu çoğunluğu subaylardan oluşan 20.000 kayıp vermiş ve 40.000 asker de yaralanmıştı.

Beren ve Luthien, yazarın 1. Dünya Savaşı’nda Somme Muharebesi’nden döndükten sonra tasarladığı “çok kişisel bir hikâye” olarak biliniyor.

BBC’de yer alan habere göre yazar, hikayenin anahtar sahnesini eşinin Doğu Yorkshire’da ormanda beyaz çiçekler arasında dans etmesinden esinlenmiş.

Kitapta aynı zamanda Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi film üçlemesi ile Oscar alan Alan Lee’nin illüstrasyonları da var.

Screen Shot 2017-06-01 at 12.18.26

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.