Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu bugün Akşener ile daha sonra HDP, ÖDP, EMEP ile görüşecek

16 Nisan referandumu sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi’nden sonra bugün de Meral Akşener ile iftarda biraraya gelecek. Akşener ile görüşme talebi Kılıçdaroğlu’ndan gelirken toplantı Ankara’daki Marriott Otel’de yapılacak. Kılıçdaroğlu ve Akşener bugünkü iftar yemeğine ikişer kişiyle katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum sonrası ziyaretlerine devam ediyor. 12 Mayıs’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile biraraya gelen Kılıçdaroğlu, 18 Mayıs’ta Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı makamında ziyaret etti, 25 Mayıs’ta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü.

Sırada HDP var

Kılıçdaroğlu’nun referandum sonrası ziyaretlerinin bu hafta içinde hız kazanması bekleniyor. Kılıçdaroğlu bugün Meral Akşener ile yapacağı görüşme sonrasında ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile görüşecek. HDP ile görüşme talebi de Kılıçdaroğlu’ndan gelirken, daha önce yapılması planlanan görüşmede geç kalınmasının sebebi HDP’deki kongre süreci ve eş genel başkan belirsizliğiydi.

Kılıçdaroğlu bu görüşmelerden sonra ‘Hayır cephesi’nde yer alan sol partiler ÖDP ve EMEP ile de hafta içinde toplantı yapacak. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, geçtiğimiz hafta yaptığı haberde Kılıçdaroğlu’nun ortak bir ilkeler bildirgesi hazırlamayı amaçladığını yazmıştı. Gül, ayrıca görüşmelerde 2019’da ortak aday çıkarma konusunun temel gündem maddesi olmayacağını da belirtti.

‘Hayır cephesi’ndeki bu ziyaretlerin yanı sıra Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz dün yazdığı yazıda  Akşener’in 42 kişilik bir heyetle İstanbul Florya’da toplantı gerçekleştirdiğini, toplantı sonucu Akşener ile birlikte hareket eden Bursa istişare grubunun ‘yeni parti kurulacak’ mesajı aldığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.