Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin: “Vatansever Rus ‘hacker’lar ABD seçimlerine müdahale etmiş olabilir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü ‘vatansever’ Rus ‘hacker’ların ABD seçimlerine müdahale etmiş olabileceğini ima etti. Öte yandan Putin bu aktivitelerin hiçbirinin Rusya Devleti tarafından desteklenmediğini belirtmekten de geri durmadı.

Putin’in bu açıklaması, ilk defa ‘hack’leme olaylarının kaynağının Rusya olduğunu kabul etmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Rusya Devlet Başkanı Mart ayında bu iddiaları kışkırtıcı, hayali, kurgu olarak nitelendirmişti.

St. Petersburg ekonomik forumunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, ‘hacker’ların; Rusya’nın çıkarlarının tehdit altında olduğunu düşündükleri zaman Rusya adına hareket eden ‘sanatçılar’ olabileceğini belirtti.

Putin “Sanatçılar ülkeleri adına hareket etmiş olabilir. Nasıl bazı ressamlar sabah kalkınca kendilerini iyi hissedip resim yaparlarsa aynısı ‘hacker’lar içinde geçerli. Bazı ‘hacker’lar sabah kalkıp devletlerarası ilişkilerle ilgili önemli şeyler okumuş olabilirler” dedi. “Eğer bu insanlar vatansever ise Rusya’nın, Rusya ile ilgili kötü şeyler söyleyenlere karşı savunulmasına kendilerine göre katkı sunma gereği hissetmiş olabilirler” diye de ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.