Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 636. kez Galatasaray Lisesi önünde buluştu

Cumartesi Anneleri 636. haftasında Diyarbakır’da kaybedilen Mehmet Sıddık Öncü için buluştu.

Oturma eyleminde bu hafta aileler adına 1995 yılında kaybedilen Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak ve 1994 yılında kaybedilen Ahmet Kaya’nın kızı Emine Kaya söz alarak barıştan, haktan ve adaletten bahsettiler. Ayrıca bu hafta HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da söz alarak hem asker ailelerine hem de sivil ölümlerine baş sağlığı dileyerek birlik çağrısında bulundular.
Oturanlar 1993 yılında askerlerin Dikmetaş köyüne yaptığı baskın ile gözaltına alınıp, bir daha haber alınamayan Mehmet Sıddık Öncü’nün hikayesi kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca bu hafta KHK’yla işinden atılan ve bunun sonucunda açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına tepkili olduğunu belirttiler.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.