Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu: “Pelikan Dosyası ile yapılan şey itibar suikastidir, bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam Konya’da yayın yapan Kanal 42 televizyonunda yayınlanan Kerem Işıkan ile Ramazan Geceleri programına katıldı. Yaklaşık bir saat süren programda görevi bırakmasına neden olan Pelikan Bildirisi’ne, Katar’daki son gelişmelere ve Suriye politikalarına dair açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu konuşmasında “AKP’nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını” dile getirdi. Bunun “Tam bir FETÖ taktiği” olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunu yapan isimlerin sadece kendisini hedef almadığını, farklı dönemlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Beşir Atalay’a, Hakan Fidan’a ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e de bu saldırıları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Davutoğlu bu saldırılara yönelik Abdullah Gül’ü ve kendisini üzen noktanın da “Dostlarının suskun kalması” olduğunu söyledi.

“Bakın Pelikan Dosyası diye bir şey yayınlandı. Kimliği meçhul görünüyor ama herkes biliyor kimler olduğunu. Onu yazanlar bile gayri ahlaki bir metin yazdıklarını biliyor, hangi yalıda yazıldığı biliniyor. (…) Bu isimler tek bir sancı çekmemiş. 15 Temmuz sonrası bu davaya en büyük hizmeti yapanlara iftira attılar… Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur. Herkes kimin yazdığını hangi yalıda yazıldığını biliyor…”

Programın başında Katar’a uygulanan ambargoya da değinen Davutoğlu, “Katar’a yönelik herhangi bir eylemin normal görülmesi mümkün değil. Katar, Türkiye’ye güvendi, biz Katar’a güvendik. Katar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Biz de Katar’ı yalnız bırakamayız” sözleriyle Türkiye’nin Katar’a destek vermesi gerektiğini söyledi.

Yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=fvGkFXpCz4I&feature=youtu.be

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.