Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım: “ABD, Rakka’da bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile yok etmeye çalışıyor”

AKP Grup toplantısını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım, İngiltere’deki terör saldırısı konusunda baş sağlığı dilekleriyle başladı. Grup toplantısından öne çıkanlar şöyle:

“Terör işlerinden Müslümanları sorumlu tutma gayreti maksatlıdır”

“Buradan İngiltere yönetimine ve halkına baş sağlığı diliyorum. İngiltere’nin ve terörist saldırıya uğrayan her ülkenin yanındayız çünkü biz bu acıyı bütün ülkelerden daha fazla biliriz. Eylemi yapanın kimliğine bakarak bu işlerden Müslümanları sorumlu tutma gayretleri maksatlıdır. Terörün dini olmaz, milliyeti olmaz.”

“Katar’a uygulananları üzüntüyle karşılıyoruz”

Ortadoğu’da sırtımızı dönüp olup biteni görmemek yangını uzaktan seyretmek gibi bir lüksümüz yoktur. Suriye, Irak, Yemen, Libya krizleri bitmeden önümüzde körfezde yeni bir kriz meydana çıktı. Körfez İşbirliği Konseyi’nin bazı ülkelerin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesi ve bazı yaptırımları uygulama kararı almalarını Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz.

Hükümet olarak her seviyede çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Beklntimiz bu meselenin müzakere ve iletişim yolu ile tatlıya bağlanmasıdır. Arzu ettiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu her gün daha da gerekli ve zorunlu hale getirmektedir.”

“ABD, Rakka’da bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile yok etmeye çalışıyor”

Rakka’da ABD’nin, oradaki terör unsurları ile başlattığı operasyon devam ediyor. Dostumuz ABD, terör grupları ile bir başka terör grubunu yok edeceğini düşünerek bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak doğuracağı sonuçlardan zerre kadar zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör ülkemizi, milletimizi, nerede tehdit ederse etsin anında gereken karşılık verilecek. Bu harekat devam ederken Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkan durumu da yakından izliyoruz, gerekli tedbirleri alıyoruz. El Bab’da, Rai’de yürüttüğümüz operasyonun bölgenin istikrarı ve barış için ne kadar isabetli bir iş olduğu bugün görüldü. Rakka’da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye’nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir.

Kılıçdaroğlu’nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk

“Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: “Türkiye’de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye’de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6’sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK’nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20’yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz  avaz 18 yaşa seçilmeye ‘Hayır’ diyeceğine ‘Evet’ derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü.

“Kazanılmış hakka halel gelmesine izin vermeyiz, buna kıdem tazminatı dahil”

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler.”

https://www.youtube.com/watch?v=nZluyQYZfYs

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.