Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serpil Kemalbay: “Bunlar zeytin ağaçlarına bakınca odun görüyorlar”

HDP Meclis Grup Toplantısını Eş Başkan Serpil Kemalbay gerçekleştirdi.  Kemalbay, Amed/Diyarbakır mitinginin yıl dönümü olması sebebiyle 5 Haziran 2015’teki patlamada hayatını kaybedenleri anmakla başladı.

2

“Amed mitinginde hayatını kaybedenleri sevgi ve minnetle anıyorum”

“5 Haziran 2015’de Amed’de eş başkanımız Selahattin Demirtaşı’ın miting konuşmasında sahneye çıkmadan kısa bir süre önce bomba patladı ve 5 kardeşimizi kaybettik. Yüzlerce de yarılımız var. Hepsini sevgi ve minnetle anıyorum.Onlara sözümüz var. Barış ve demokrasi mücadeleleri yarım kalmadı, o mücadeleyi biz tamamına erdireceğiz ve mutlaka kazanacağız diyorum”

 “Vatandaşlıktan çıkarma taktiği ile halkların iradesi yok sayılıyor”

“Biz 15 Temmuza nasıl karşı çıktıysak şuandaki saray vesayetine ve yürürlükteki darbeye karşı çıktığımızı buradan ifade ediyoruz.”

“Gülenin gelmemesi için daha önceden gündeme getirdikleri idam meselesinden vazgeçtiler. Şimdi onun yerine vatandaşlıktan çıkarmayı gündeme getirdiler. Gülen’in iadesini istemediklerini Eş Genel Başkanımız Demirtaş ‘Her şey Gülen’in iade edilmemesi üzerine kurulu. İade edilirse konuştuğunda ortada Türkiye’de devlet diye bir şey kalmayabilir. Bir bakmışsınız ki asıl devlet Gülen, paralel olan bunlarmış’ sözleriyle anlatmıştı.  Bir AKP taktiği olarak vatandaşlıktan çıkartma düzenlemesine milletvekillerimiz Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in adı da eklenmiş. Bu taktik halkların iradesini yok saymaktır. Esas amaç Gülen’in  iadesine engel olmaya kılıf uydurmaktır. Hezer ve Sarıyıldız  halkın iradesidir. Kimsenin vatandaşlıklarını almak gibi tutumu davranışı olamaz, kimsenin haddi değildir.”

“Cam işçilerinin milli güvenlikle ne alakası var?”

“OHAL ilan edilelei bir yıl oldu. Devlet için getirdik, millet için getirmedik dediler. OHAL Şirvan grevine çıkan işçilere uygulanıyor, sermayenin yüksek kârını koruyorlar, Cam işçilerinin toplam maliyetler içindeki payı sadece %4 iken bu bile çok görülüyor, grevleri yasaklanıyor. Anayasal hak olan grev hakkı milli güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle yasaklanıyor. Bu kabul edilemez.Cam işçilerinin milli güvenlikle ne alakası var? Devlet ve sermaye el ele vererek OHAL’i işçileri sömürmek için kullanmaktadır. OHAL işçilere karşı sopa patronlara karışı da kalkan olmaktadır.”

“Bunlar zeytin ağaçlarına bakınca odun görüyorlar”

“Paris Anlaşması çevreyi tehdit eden duruma karşı yapılan bir anlaşmasıydı. Trump bunu imzalamadı. Sermayenin önündeki engelleri kaldırmak için imzalamadı. Bizde de Erdoğan zeytin alanlarını tarumar edecek yasaları gündeme getiriyor ve bunları çıkartma peşinde. Bu zeytinliklerin gözden çıkarılması aslında insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmaktadır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir.”

“Nuriye ve Semih hocalar unutturulmak isteniyor”

KHK ile işlerinden ihraç edilen ve tutuklu bir şekilde açlık grevindeki akdemisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ise “Nuriye ve Semih hocalar unutturulmak isteniyor” dedi.

“Nuriye ve Semih hocaların sağlığından bizler son derece endişeliyiz. Haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını istiyoruz. Hukuksuzluğa son verilmesini ve hukuksuzca KHK ile işten atılan bütün emekçilerin haklarının iade edilmesini bekliyoruz.”

“Kendi çocuklarını pamuklara saranların halkın çocuklarını eşya gibi saymasına kaşı çıkmalıyız”

Kemalbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evet şehitlerimiz oluyor ama şükürler olsun, 1’e 10 gidiyor” sözlerini anımsatarak şunları söyledi: “Hiçbir şey bir insanın bu şekilde anılmasını gerektirmiyor. Hiçbir insan rakam değildir.  Erdoğan, hiçbir insanı böyle eşya sayar gibi sayamazsanız. Bahsedilen bizlerin kardeşleri, çocuklarımız, sevdiklerimizdir. Anneler hangi dilde ağıt yakıyor yaksın bütün acılar eşittir. Kendi çocuklarını pamuklara saranların halkın çocuklarını  eşya gibi saymasına karşı çıkılmalıdır.”

https://www.youtube.com/watch?v=EEdkNiLYRKo

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.