Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’in Mavi Marmara için ödediği 20 milyon dolar ailelere verilmiyor

Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Türk vatandaşları için İsrail’in ailelere ödenmek üzere verdiği 20 milyon dolar geçen süre boyunca ailelere verilmedi. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in açıkladığı üzere ailelerin açtığı davaya Maliye Bakanlığı taraf oldu ve ‘davacıların sebepsiz zenginleşmesi’ sebebiyle davanın reddini talep etti.

Meclis’te konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Özdiş, İsrail tarafından tazminatın 1 Ekim 2016 tarihinde yattığını ancak 10 aileye bu tarihten beri herhangi bir ücret verilmediğini söyledi. Özdiş ayrıca “Ailelerce açılan davalarda, davalı olarak hükümeti temsilen Maliye Bakanlığı taraf olmuş ve maalesef ya davacıların sebepsiz zenginleşmesinden bahsederek ya da tamamı ile davanın reddini isteyerek skandal bir yaklaşım sergileyebilmiştir. Oysa her aileye ödenecek miktar bellidir ve 2 milyon dolara karşılık gelmektedir. Para her aileye mutlaka ödenmek zorundadır.” dedi

İdarenin bu konuda takdir yetkisinin olmadığını vurgulayan Özdiş,“Hükümeti temsilen eski davalarda dahili davalı olan ya da yeni davalara davalı olarak cevap veren Maliye Bakanlığı, enteresan bir şekilde sanki ortada bir anlaşma yokmuş ve hesaplarına, muhataplarına ödenmek üzere tazminat parası havale edilmemiş, sıradan bir tazminat davasına cevap verir gibi davanın reddine hüküm kılınmasını isteyebilmektedir. Yani adeta ‘Biz anlaştık, paraları aldık ama siz gidin uğraşın’ demişlerdir.” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.