Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule İdil Dere’nin babası: “Soruşturma süreci danışıklı dövüş işletildi”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmaya 1 yıl sonra izin çıktı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016’da gerçekleşen olayla ilgili açılan soruşturmada sadece üç İBB çalışanı hakkında soruşturma başlatılırken sekiz kişinin yargılanmasına valilik tarafından izin verilmedi.

Soruşturmada asli kusurlu olan İBB Daire Başkanı, olaydan 11 gün sonra İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’na terfi ettirildi. Olayla ilgili karar veren müfettişi atayan da olayda asli kusurlu olarak yer alan aynı isim. Olayda kamyon sürücüsü hakkında adli kontrol şartı dahi getirilmedi ve serbest bırakıldı.

Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz davası açtıklarını belirtti ve “Soruşturma yapanın soruşturulandan bağımsız olması gerekir. Bu neresinden bakılırsa bakılsın anlaşılır bir şey değil. Valilikten itibaren süreç danışıklı dövüş bir şekilde işletildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.