Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Golden State Warriors 5. maçta şampiyonluğu kaptı

Golden State Warriors, final serisinin 5. maçında Cleveland Cavaliers’ı mağlup ederek son üç yılda ikinci NBA şampiyonluğuna ulaştı.

2017 NBA Final Serisi’nde Golden State Warriors, konuk ettiği Cleveland Cavaliers’ı 129-120 mağlup ederek seride durumu 4-1’e getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

Geçen sezon yıldız oyuncusu LeBron James önderliğinde tarihindeki ilk NBA şampiyonluğuna ulaşan Cavaliers ile 4 şampiyonluğu bulunan Warriors, NBA final serisinde üst üste 3. kez karşı karşıya geldi.

Oracle Arena’nın ev sahipliği yaptığı serinin 5. maçı konuk Cavaliers’ın 37-33 üstünlüğüyle tamamlandı. Ancak ikinci çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi takım, soyunma odasına 71-60 önde gitti. Maçın kalan bölümünde bir daha üstünlüğü rakibine kaptırmayan Warriors, üçüncü periyodunu 98-93 önde tamamladığı karşılaşmadan 129-120 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Steve Kerr’in başantrenörlüğünü yaptığı Golden State Warriors, 2’si son 3 sezonda olmak üzere tarihindeki 5. şampiyonluğunu elde etti ve bu alanda NBA’in en başarılı 4. takımları arasına adını yazdırdı.

Final serisinin MVP’si Durant
Golden State Warriors ile kariyerindeki ilk NBA şampiyonluğunu yaşayan Kevin Durant 39 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performans sergilediği mücadelenin sonunda NBA final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Durant final serisindeki 5 maçta 35,2 sayı, 8,4 ribaunt ve 5,4 asist ortalamalarıyla takımını şampiyonluğa ulaştıran isimlerin başında geldi.

Stephen Curry de serinin 5. maçında 34 sayı, 6 ribaunt ve 10 asistlik performansla galibiyette önemli rol oynadı.

Cavaliers cephesinde ise LeBron James 41 sayı, 13 ribaunt ve 8 asistlik performans sergileyerek karşılaşmanın en skorer oyuncusu olmasına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi. Konuk ekipte Kyrie Irving 26, JR Smith ise 25 sayı üretti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan LeBron James, “Geçen yıl Warriors’ı yendik. Onlar NBA tarihinin en iyi oyuncularından birini aldı. Başımı önüme eğmem için bir neden yok. 5 maçta da elimden gelen her şeyi yaptım ama karşımızda kusursuz bir takım vardı.” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.