Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Dayanışma Akademisi başlıyor

KHK’lar ile ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu İstanbul Dayanışma Akademisi (İstanbulDA), 17 Haziran Pazar günü Beşiktaş Dünya Barış Parkı’nda yapılacak açılış etkinliği ve şenlikle başlıyor. Akademi kendini ‘Universitas idealini kamusallaştırmayı ve çoğaltmayı hedefleyen topluluk olarak’ tanımlıyor.Pazar günü yapılacak açılış etkinliğinde “Üniversitenin Yarını/Yarının Üniversitesi” başlığıyla bir panel gerçekleştirilecek ve panelde üniversitelerde yaşanan kriz, dünyadaki benzerlikleri ve krizden nasıl çıkılabileceği tartışılacak. 

Panelin moderatörlüğünü Cem Özatalay yürütecek, İsmet Akça, Emre Tansu Keten, Filiz Arıöz, Aslı Odman konuşmacı olarak yer alacak. 14.30-15.45 arasındaki panelden sonra, 16.00-17.30 arasında forum yapılacak. Etkinlik Bandista, Barışa Ezgiler, Mahmut Çınar ve Gonca Gümüşüayak’ın müzik dinletisiyle son bulacak. Ayrıca bugün de Emre Tansu Keten ve Uraz Aydın, 16.00’da Kadıköy Boğa’da nöbet tutan KESK’lilere ’12 Eylül’den OHAL’e medya ve ideoloji’ dersi verecek.

 

 

İstanbul Dayanışma Akademisi’nin Pazar günü yapılacak açılış etkinliğinden sonra KHK ile ihraç edilen diğer akademisyenlerin de katılımıyla derslere ve etkinliklere devam etmesi bekleniyor. Ankara’da da dayanışma akademilerinin Ocak 2017 tarihinden beri gerçekleştirdiği etkinlikler, 12 Haziran’da yapılan etkinlikle sona erdi. Akademi güz dönemiyle birlikte derslere devam etme kararı aldı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.