Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya soruşturması Trump’a uzandı: Nixon gibi “adaleti engellemekten” soruşturulacak

Rusya’nın ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesini incelemek için özel olarak atanan FBI eski Direktörü Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturma doğrudan Donald Trump’a yöneliyor.

Washington Post’un haberine göre soruşturma kapsamında Trump’ın adaleti engellemeye çalışıp çalışmadığı incelenecek. Adını açıklamak istemeyen yetkilileri kaynak gösteren Post, üç üst düzey yöneticinin ifade vermeyi kabul ettiğini yazdı. İfade vermeyi kabul eden yetkililerin arasında Ulusal İstihbarat Şefi Daniel Coats ve Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Mike Rogers ve Rogers’ın vekili Richard Ledgett var.

Uzmanlara göre bugüne kadar Rusya’nın faaliyetlerini odaklanan soruşturmanın ilk defa doğrudan Donald Trump’a yönelmesi önemli bir dönüm noktası olacak.

Donald Trump tarafından görevden alınan FBI eski Direktörü James Comey, Senato’ya verdiği ifadede Trump’ın kendisinden soruşturmayı sonlandırmasını istediğini söylemişti.

Bir süredir Rusya soruşturması ile ilgili Beyaz Saray’ı ilgilendiren tüm sorulara Trump’ın kişisel avukatı Marc Kasowitz cevap veriyor. Bu sefer de Washington Post’un haberiyle ilgili olarak Kasowitz’in sözcüsü Mark Corallo açıklama yaptı. Corallo, “FBI’ın soruşturmaya ilişkin bilgi sızdırması kabul edilemez ve yasadışıdır” dedi.

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ise yaptığı yazılı açıklamada “NSA, soruşturmanın başına geçirilen Mueller ile tam bir i,şbirliği içerisinde hareket edecektir” dedi ve başka bir yorum yapmaktan kaçındı.

FBI’ın yanı sıra Kongre de konuyla ilgili soruşturma yürütüyor. Soruşturmanın doğrudan Trump’a uzanması ve Trump’ın adaletin tecellisine müdahale ettiğinin soruşturulması büyük bir kırılma yaratabilir. Trump’ın suçlu bulunması durumunda nasıl bir adım atılacağı kesin olmasa da Temsilciler Meclisi’nin Trump’ı görevden almak için harekete geçme ihtimali bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.