Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan anıldı. Baba Sami Elvan: “Ceylan ve Uğur’a sessiz kaldığımız için oğlum ve nice çocuklar yok oldu”

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan 4 yıl önce bugün vurulduğu yerde ve mezarı başında anıldı.

Berkin’in mezarı başında konuşan annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan adalet çağrılarını yenilediler. Gülsüm Elvan konuşmasında “4 senedir adalet diye çırpınırken daha yeni mi aklımız başımıza geliyor, geldi mi gelmedi mi onu da bilmiyorum. Durmadan adalet arayışımıza devam edelim ne olursun artık herkes adalet istesin” dedi.

Sami Elvan: “Ceylan ve Uğur’a sessiz kaldığımız için şuan oğlum ve nice çocuklar yok oldu.”

Baba Sami elvan yaptığı konuşmada havan mermisi ile katledilen Ceylan Önkol ve polis tarafından 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’a değinerek oğlu Berkin Elvan adı altında bütün çocukların mücadelesini yürüttüklerini ifade etti.

Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması’nın hazırladıkları basın açıklaması şu şekilde:

“Berkin Elvan’ın 4 yıl önce vurulduğu yerdeyiz!

Berkin çocuğumuzun Gezi Direnişi sırasında iktidarın emri ve polisinin eliyle, gaz fişeğiyle doğrudan hedef alınarak vuruluşunun 4. yılında vurulduğu yerdeyiz! Binlerce insan Gezi Parkı’ndan polis şiddetiyle çıkartılırken, milyonların ayağa kalktığı gecenin sabahında 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı’nda vurulmuştu Berkin Elvan.

Biz her yıl olduğu gibi, Berkin Elvan’ın vurulduğu gün ve yerde buluşmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Ailemizin yanında olacağız.

Örgütlü kötülüğün, örgütlü karanlığın ayak bastığı her yeri cehenneme çevirdiği böyle bir zamanda, direndiği için, teslim olmadığı için, karanlığa karşı ışık yaktığı için bedel ödeyen, yaralanan ve öldürülenlere sahip çıkmak, onları unutmamak en temel görevlerimizden biridir.

Polis şiddetiyle içimizden kopartılan canların hesabını sormak, katillerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlamak için çabalamaya, adalet talebimizi Gezi’den bugüne haykırmaya devam ediyoruz

Bildiğiniz gibi, Berkinimizin, öldürüldükten iki yıldan fazla bir zaman sonra iddianamesi tamamlandı ve ilk duruşması 6 Nisan’da görüldü. Bu davada da benzeri yüzlercesinde olduğu gibi esas emri verenler yerine tetiği çekenlerin yargılandığını görüyoruz.

Biz Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması olarak, böyle bir yargılamanın kesinlikle Berkinimiz şahsında milyonlarca insanın talep ettiği adaleti yerine getirmeyeceğini biliyoruz.

Ama bu durum bizi adalet talebimizden vazgeçiremez! Bu nedenle, Berkin’in cenazesine katılan yüzbinleri 6 temmuz günü, davanın 2. duruşması için Çağlayan Adliyesi’ne bekliyoruz.

Nuriye ve Semih başta olmak üzere hakikat için direnen, adalet isteyen, cezaevlerinde boyun eğmeyen ve içinde bulunduğunuz örgütlü karanlıktan çıkmamız için yola düşenlere selam eder, saygılarımızı sunarız.”

5

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.