Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yoko Ono, artık “Imagine” şarkısının söz yazarlarından biri sayılacak

Yoko Ono; John Lennon’ın ikinci solo albümünde yer alan ünlü “Imagine” şarkısının yayınlanmasından 46 yıl sonra şarkının söz yazarlarından biri sayılacak.

ABD müzik yayıncılığında bir ticaret birliği olan Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği (NMPA), bu kararın gerekçesi olarak John Lennon’ın 1980 yılına ait bir videoda eşi Yoko Ono’nun söz yazarlarından sayılması gerektiği yönündeki ifadelerini gösterdi.

Bu karar, Ono’ya finansal anlamda bir gelir sağlamayacak; ancak şarkının genel kullanıma açık olma sürecini etkileyecek. Şarkı üzerindeki telif haklarının kalkıp kamuya açık hale gelmesi için şarkı yazarının ölümünün üzerinden 70 yıl geçmesi gerekiyor. Bu karar sonucunda da süreç uzamış olacak ve şarkının yayın hakkı gelirleri Lennon ailesinde bir süre daha kalmaya devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.