Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de nefret suçu kurbanı Müslüman genç kız için düzenlenen bağış kampanyasına büyük destek

ABD’de nefret suçuna kurban giden 17 yaşındaki Müslüman genç kız Nabra Hassanen’in ailesine destek için düzenlenen bağış kampanyalarında 110 bin dolardan fazla para toplandı.

Pazar günü ABD’nin Virginia eyaletinin Sterling kasabasında, mahallesinde bulunan camiye yakın bir restoranda sahur vakti yemek yedikten sonra arkadaşlarıyla eve yürürken kaybolan 17 yaşındaki Nabra Hassanen ölü bulunmuştu.

Yürüyüş yolunda arkadaşlarıyla bir motorlunun saldırısına uğrayan Nabra’nın cesedi saatler süren arayıştan sonra bir havuzda bulundu. Bölgede polis tarafından durdurulan Darwin Martinez Torres isimli 22 yaşındaki motorlu bir şahıs cinayeti işlemekle suçlanıyor.

Yerel polis ve bölgede yaşayan Müslüman cemaatin kuruluşlarından ADAMS (The All Dulles Area Muslim Society) cinayetin nefret suçu olduğunu ifade etti.

Müslüman genç kızın sarsıcı ölümünün ardından, iki ayrı bağış toplama sitesi üzerinden, aileye destek olmak için para toplanmaya başladı. GoFundMe ve İslam cemaatinin kullandığı LaunchGood siteleri üzerinden 115 bin doların üzerinde bağış yapıldı.

İslami sivil toplum kuruluşu American-Islamic Affairs (CAIR)’in raporuna göre, Mayıs ayında Müslümanlar’a karşı saldırıların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 57 arttığı görülüyor. Aynı dönemde Müslümanlar’a karşı işlenen nefret suçlarında da yüzde 44’lük bir artış var.

Başka bir saldırı da Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında gerçekleşti. Bir kişi kullandığı minibüsü kaldırımdaki yayaların üzerine sürdü. 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.