Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yine toplu zehirlenme: Bu kez Kastamonu ve Kuşadası

Dün gece Kastamonu ve Kuşadası’nda yemekten dolayı iki toplu zehirlenme daha yaşandı. Kastamonu’da iftar sonrası rahatsızlanan 38 asker revire kaldırılırken durumu ciddi olan sekiz asker hastaneye götürüldü. Kuşadası’nda ise bir anaokulunda öğle yemeğinden kaynaklı zehirlenen 47’si çocuk 49 kişi hastanede tedavi altına alındı. Bunlardan 34’ü taburcu edildi. Olayla ilgili anaokulunun aşçısı gözaltına alındı.

Dün akşam Kastamonu 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında yemekten dolayı askerlerde mide bulantısı şikayetleri başladı. Rahatsızlanan 38 asker revire kaldırılırken, aralarında durumu ciddi olan sekiz asker hastaneye sevk edildi. Zehirlenenler arasında hayati tehlikesi olan asker bulunmuyor.

Bir diğer zehirlenme de Kuşadası’nda bir anaokulda gerçekleşti. 47’si çocuk 2’si görevli 49 kişi zehirlenerek hastaneye götürüldü. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen 34 çocuk taburcu edilirken, 13 çocuk iki görevli 15 kişinin tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Yetkililer zehirlenmenin yemekten kaynaklı olduğunu söylerken, velilerin yaptığı suç duyurusu sonucu anaokulunun aşçısı ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.