Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anne Sultan Özakça: “Semih ve Nuriye’nin işlerine geri dönmesini talep ediyorum”

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın KHK’yla işlerinden ihraç edilmelerinin ardından başlattıkları eylem bugün 226. gününde. Defalarca gözaltına alınan Gülmen ve Özakça, direnişlerinin 110. gününde açlık grevine başladılar. Sağlık durumları iyice kötüleşen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 30 gün önce tutuklanıp Sincan Cezaevi’ne konuldular.
“Semih tekerlekli sandalye istemiş fakat ‘kendin sür, kendin git’ gibi cevap vermişler. Zaten 106 gündür açlık grevinde olan bir insan kendisi sürebilseydi, onu istemezdi” diyor Semih’in eşi Esra Özakça.
Semih Özakça’nın tutuklanması üzerine annesi Sultan ve eşi Esra Özakça da açlık grevine başladı, bugün 31. gündeler. Özakça’nın annesi ve eşinden Semih’in ve Nuriye’nin sağlık durumlarına ilişkin son bilgileri dinleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.