Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikan Film Akademisi’nden Harika Uygur’a üyelik daveti

Neredesin Firuze, G.O.R.A, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü gibi Türk sinemasının son dönemdeki unutulmaz filmlerinin cast editörlüğünü üstlenen Harika Uygur Amerikan Film Akademisi üyeliğine davet edildi.

Harika Uygur’dan önce geçtiğimiz sene Türkiye’den Nuri Bilge Ceylan ve Gökhan Tiryaki de akademi üyeliğine davet edilmişti. Bu yıl Uygur ile beraber Türkiye’den Fatih Akın’ın da üyeliğe davet edildiği akademi Guy Ritchie, Brilliante Mendoza Russo Kardeşler, Monica Belluci, Kristen Stewart gibi farklı kuşaklardan yönetmen ve oyuncuları da üyeliğe davet etti.

Amerikan Film Akademisi üyeliğine davet edilen Harika Uygur kariyerine öğrencilik yıllarında Osman Seden’in asistanlığını yaparak başladı. Daha sonra Ezel Akay ile çalışan Uygur, cast editörlüğüne yöneldi ve kendi cast ajansını kurdu. Şirketiyle beraber aralarında G.O.R.A, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Üç Maymun, Mustang gibi Türk sinemasının son dönemdeki en popüler yapımlarında cast editörlüğü görevini üstlendi.

İpekli Mendil ve Bu Rol Senin isimli kitapları bulunan Harika Uygur’un, Yekta Kopan’ın Fil Mezarlığı hikayesinden yola çıkarak hazırladığı ve yönetmenliğini üstlendiği kısa filmi Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi’nde değerlendirmeye girdi.

Amerikan Film Akademisi 1929’dan beri, dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Oscar Ödülleri’ni organize ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.