Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times gözüyle Adalet Yürüyüşü: “CHP Erdoğan’a karşı bir muhalefet koalisyonu oluşturdu”

The New York Times muhabiri Patrick Kingsley, Adalet Yürüyüşü’nden izlenimlerini  paylaştı. Kingsley haberinde sık sık Kılıçdaroğlu’nun ılımlı bir lider olduğunu belirtiyor. Kingsley’e göre yürüyüş Türkiye’de adaletsizliğe olan tepkiyi ortaya çıkarıyor. Haberde yürüyüşün aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yayımlanan KHK’lara da bir tepki olduğu belirtiliyor.

Patrick Kingsley’in haberinde, ana muhalefet partisi CHP’ye yöneltilen eleştirilere de yer veriliyor. CHP’nin Türkiye’de halkla ilişki kuramadığı için sık sık eleştirildiğini vurgulayan muhabir, Adalet Yürüyüşü ile birlikte CHP’nin kendi laik geleneğinin ötesine geçerek Erdoğan’a karşı bir muhalefet koalisyonu oluşturduğunu dile getiriyor.

Kingsley, eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in, Meral Akşener’in, Kürt siyasi hareketinden önemli kişilerin ve Cihangir İslam gibi isimlerin hep birlikte yürüyüşe destek vermelerini önemli buluyor.

Yürüyüşün yapıldığı güzergahta çok sayıda AK Parti seçmenin bulunduğunun altı çizilen haberde, yürüyüşe katılanlara çevreden gelen tepkilere de yer verilmiş. Kılıçdaroğlu’nun teröristlerle iş birliği yaptığını iddia eden Ak Parti seçmeninin yürüyüşe katılanları araba sirenleri ve Rabia işaretleri ile protesto ettiği vurgulanıyor. Haberde ayrıca Erdoğan’ın, yürüyüşteki rolü yüzünden Kılıçdaroğlu’nun tutuklanabileceğini ima etmesi de yer alıyor.

Tüm bu olanlara rağmen devletin yürüyüşe hâlâ izin verdiği ve yürüyüşe katılanların bir grup polis tarafından korunduğu belirtilen haberde Kılıçdaroğlu’nun kararlı tavrı ve bedel ödemeye hazır olduğu ifade ediliyor.

Patrick Kingsley kimdir?

Patrick Kingsley, New York Times’ın Türkiye muhabiri. Daha önce Guardian gazetesinde göç ve Ortadoğu üzerine çalıştı. 2015 yılında yılın diplomasi muhabiri olarak İngiliz Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.