Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Yürüyüşü’ne araçlı saldırı girişimi

Adalet Yürüyüşü’ne saldırı hazırlığında olduğu söylenen IŞİD üyesi 6 kişi gözaltına alındı. Gelen ihbar üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler Kartepe’de panelvan tipi bir araca operasyon düzenledi.

Adalet Yürüyüşü konvoyuna saldırı yapılacağı ihbarı üzerine polis, yürüyüş güzergahındaki tüm araç trafiğini sabah saatlerinde durdurmuştu. En üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri sonucunda saldırı hazırlığında olduğu düşünülen bir araç durduruldu ve araç içindeki bir kişi gözaltına alındı.Aracın Kayseri’den kiralanarak Kocaeli’ne saldırı için getirildiği belirtildi.

gözaltı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı saldırı hazırlığı olduğunu doğruladı ve “6 kişilik DEAŞ militan grubu gözaltına alındı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AKP flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi” dedi. IŞİD üyesi oldukları söylenen 6 kişinin 2’si Kayseri’de, 2’si Nevşehir’de, 2’si Kocaeli’nde gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.