Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘Opera Kamyonu’ Roma meydanlarında

Roma Operası’nın  “Opera Camion” projesi, Roma halkını opera ile buluşturuyor. Opera Camion adından da anlaşılacağı üzere bir kamyonun dorsesinin sahne haline getirilerek şehir meydanlarında şimdilik Mozart’ın Don Giovanni operasını sergilendiği bir opera kumpanyası. Operayı özünde olduğu gibi belli bir zümreye ait olmayan bir sanat dalı haline getirmeyi hedefleyen projeye Roma Belediyesi de destek veriyor. Roma Belediye Başkan Yardımcısı Luca Bergamo, kültürün temel bir hak olduğunu ve belediyenin görevinin de bunu sağlamak olduğunu, bu yüzden böyle bir projeyi desteklediklerini belirtiyor.

Opera Kamyonu’nun ilk gösterileri Roma’nın San Basilia mahallesinde gerçekleştiriliyor ve yoğun ilgi görüyor.  Opera kamyonu, Roma’nın ardından, 2016’da depremden zarar görmüş şehirlere bir turne düzenleyecek.

(Hazırlayan: Alper Duran)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.