Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Bisiklet Turu 6. gününde

 1 Temmuz’da Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta, Ren Nehri etrafında belirlenen 14 kilometrelik ilk parkurla başlayan Fransa Bisiklet Turu bugün 6. gün ve 6. etabında.

İlk etabın birincisi Geraint Thomas’ken, ikinci gün, yine Düsseldorf’ta başlayan ancak bu sefer şehir içine taşınan ve Belçika’nın Liege kentinde biten 203 kilometrelik etabın 1.’si Marcel Kittel oldu. 

Fransa Bisiklet Turu’nun 3. gün, 3. etabı Fransa’nın kuzeyinden başladı. Lüksemburg’a, ardından da Belçika’nın doğusuna uzanan yol, bisikletçilerin ilk iki gün kat ettikleri yola göre daha yüksek rakımlı ve daha fazla iniş-çıkışlıydı. Bu etabın kazananı da Peter Sagan oldu. 

Lüksemburg ve Fransa’nın Mondorf les Bains ve Vittel idari birimleri arasında belirlenen 207 kilometrelik 4. etabı bitiren ilk bisikletçi Fransız Arnaud Demare oldu. Ancak etabın en çok konuşulan ismi 3. etap galibi Peter Sagan oldu.

Sagan, etabın son kısmında Peter Sagan, Mark Cavendish’e müdahalede bulundu ve kazaya sebep oldu. Yapılan resmi açıklamada da dördüncü etabı ikinci sırada tamamlayan Peter Sagan’ın, sprint mücadelesi esnasında rakibi Cavendish’e dirsek attığının tespit edildiği belirtildi. Organizasyon yönetimi aldıkları kararla, kazaya yol açtığı gerekçesiyle Sagan’ı organizasyondan diskalifiye etti. Sagan ayrıca beş yıldır Tur’da yeşil mayo sahibiydi.

Slovak sporcunun takımı Bora Hansghore, yayınladıkları yazılı açıklamayla kararı protesto etti. Sagan kendini şöyle savundu:

 “Sprint sırasında Cavendish’in arkamda olduğunu bilmiyordum. Sağ tarafımdan geliyordu ve Kristoff’un tekerine yapışmaya çalıştım. Mark çok hızlıydı, sola geçecek zamanım yoktu. Bana doğru geldi ve sonrasında bariyerlere çarptı. Finişten sonra Cavendish’in kaza yaptığını söylediklerinde nasıl gerçekleştiğini sordum. Bizler arkadaşız, pelotonda da iş arkadaşıyız. Böyle kazalar hiç hoş değil. Mark’ın çabuk iyileşmesini umuyorum. 5. gün yine Vittel çevresindeki etabı ise Fabio Aru ilk sırada tamamladı.

23 Temmuz’a kadar sürecek, bisikletçilerin toplamda 3 bin 500 kilometre pedal çevirecekleri Fransa Bisiklet Turu, canlı olarak Eurosports’tan takip edilebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.