Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 641. kez Galatasaray Lisesi önünde buluştu

Cumartesi Anneleri bu hafta 10 Temmuz 1995 yılında gözaltında kaybedilen İbrahim Çelik ve Edip Çelik için bir araya geldi.
Oturma eyleminde bu hafta Avukat Gülseren Yoleri ve Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız söz aldı. Ayrıca hem babasını hem de kardeşini gözaltında kaybeden Feryal Çelik’in mektubu okundu.
Oturanlar Batman’da kaybedilen baba İbrahim Çelik ile oğul Edip Çelik’in hikayesini kamuoyuyla paylaşarak İbrahim ve Edip Çelik’in akıbetini sordu. Ayrıca bu hafta KHK’yla işinden atılan ve bunun sonucunda açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına tepkili olduklarını belirttiler.
Cumartesi Anneleri bu hafta da Tahir Elçi için adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.